MA-PE: 12.00 -18.00
LA: 10.00 - 14.00

Pyörähuolto

Kuten yrityksemme nimestä saattaa arvata, polkupyörien huollot ja korjaukset ovat aina olleet ja tulevat aina olemaan toimintamme keskiössä. Olipa kyseessä pikainen rengasrikko tai tarve mittavamme kunnostusprojektille, et ole pyöräsi kanssa yksin. Me otamme mielellämme työn alle kaikki fillarit ikään ja merkkiin katsomatta. Osaamme myös tarvittaessa avata suumme ja kertoa jos pyörän korjaaminen ei enää ole kannaltasi taloudellisesti järkevää. Silloin etsimme kanssasi parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

Käy peremmälle

Huoltomme toimii ilman ajanvarausta. Voit siis tuoda pyöräsi huoltoon kun se itsellesi parhaiten sopii. Huoltojen toimitusaika vaihtelee sesongin ja työmäärän mukaan. Pienet työt, kuten renkaanvaihdot saat usein takaisin jo jättöpäivänä. Suuremmissa huolloissa saat toimitusaika-arvion pyörää tuodessasi. Teemme joka tapauksessa kaikkemme, että pyöräsi on nopeasti taas ajossa ja entistä ehompana!

Huoltohinnasto tulossa

Vinkkejä pyörän ylläpitoon

Alta löydät vinkkejä, joilla pidennät polkupyöräsi käyttöikää ja pidennät huoltoväliä. Säännöllistä, ammattimaista huoltoa ne eivät toki korvaa. Osa vinkeistä voi tuntua itsestäänselviltä, mutta kokemuksemme huoltoon tulevista pyöristä on osoittanut, että niitä voi olla hyvä kerrata.

Renkaat

Kiinnitä huomiota rengaspaineisiin. Kaikkiin laadukkaisiin ulkorenkaisiin on merkitty kyseisen rengasmallin suosituspaineet, yleensä minimi ja maksimi. Oikealla painealueella pysytteleminen vaikuttaa paitsi renkaan käyttöikään, myös turvallisuuteen ja mukavuuteen. Liian pehmeä rengas vierii huonosti ja aiheuttaa turhaa rasitusta renkaan runkorakenteelle. Liian kova rengas taas menettää joustavuutensa ja heikentää ajomukavuutta. Jos pyörällä ei ajeta esimerkiksi talvella, renkaiden kannalta paras säiilytyspaikka on hieman viileässä. Lämpimässä ja kuivassa (esim. lämpöpatterin läheisyydessä) renkaan kumimateriaali hapertuu nopeasti. Huolehdi myös, että renkaissa on ilmaa myös säilytysjakson aikana. 

Vinkki: Painemittarilla varustettu lattiapumppu on erittäin hyödyllinen hankinta. Kun renkaiden täyttö on vaivatonta, se tulee myös tehtyä riittävän usein.

Ketju

Ketjun voitelutarve on useimmille selvää, mutta todella usein näkee puutteellisia tai vastaavasti yliampuvia voitelusuorituksia. Kuiva, voitelematon ketju pitää epämiellyttävää kitinää ja ruostuu ajan myötä. Ketjua tulee siis voidella, mutta miten? Paras voitelutulos saavutetaan kun ketju on puhdas. Sprayöljyn suihkiminen usean millimetrin paksuisen kuonakerroksen päälle ei hirveästi auta. Markkinoilla on tehokkaita ketjunpesuaineita ja tarpeeksi karkeaa harjaa apuna käyttäen pinttyneimmänkin ketjun saa puhtaaksi. 

Ketjuöljyjä on saatavana ajo-olosuhteiden mukaan, erikseen märälle ja kuivalle kelille. Kuivan kelin öljy ei kerää pölyä, mutta sitä pitää lisätä useammin. Märän kelin öljy taas pysyy ketjussa pidempään, mutta kerää likaa. Useat hankkivat talliinsa spraymallista yleisöljyä. Sprayöljykin käy mainiosti, kunhan muistaa voitelun jälkeen pyyhkiä ketjun pinnasta ylimääräisen öljyn pois. Näin ennaltaehkäistään liiallisen lian tarttumista ketjun pintaan.

Reagoi ajoissa

Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että pyörä alkaa joskus päästämään epämääräisiä ääniä, kuten naksumisia tai paukkumisia. Puuttumalla toimintahäiriöön aikaisin on mahdollista välttyä varsinaiselta rikkoontumiselta ja kustannusten nousulta. Alla on muutamia tarkistuskohtia, joita kannattaa käydä läpi säännöllisesti. Suosittelemme pyörän tuomista ainakin tarkastettavaksi jos havaitset jotain poikkeavaa.

Jarrut: Testaa jarrujen toiminta ennen jokaista ajoon lähtöä. Tarkasta jarrupalat silmämääräisesti. Onko kulutuspintaa vielä jäljellä?

Navat ja vanteet: Pyörivätkö pyörät suoraan, herkästi ja ilman jurnutusta? Onko pyöränlaakereissa tuntuvaa, sivusuuntaista välystä?

Poljinkeskiö: Ota poljinkammesta kiinni ja heiluta sivusuunnassa. Keskiössä ei pitäisi tuntua välystä.

Myös kaikki polkupyörän ruuvit ja mutterit kannattaa tarkastaa ja kiristää säännöllisesti.

Jäikö jokin askarruttamaan?

Kurvaa käymään myymälässä, soita meille tai täytä oheinen lomake ja saat halutessasi lisätietoa huollosta.
Soita 09 292 2799
jarvenpaanfillarihuolto@elisanet.fi
Helsingintie 2, 
04400 Järvenpää
09 292 2799
Tietosuojaseloste
Copyright © Järvenpään Fillarihuolto